Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bardzo zacina mi metka a kompa mam dużo lepszego

dziany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No Cześć mam duży problem z "METIN2" Komputer mam taki 2,52Ghz Procek,1Gb Ram,128 Karta graficzna i internet 25Mb/s.

Przejdźmy do rzeczy Bardzo zacina mi metina nie wiem czemu własnie mam tak od zawsze nawet tam gdzie nie ma npc zacina nie wiem co robić

Moje pierwsze forum na którym się udzielałem nie najeżdżajcie zbyt mocno mój pierwszy post więcej informacji piszcie nie wiem co jest potrzebne Pozdrawiam Patryk :)

Opublikowano

Nie pomogło:(

Nie wiem dlaczego zacina mój brat ma słabszego kompa a metin chodzi bardzo dobrze wgl się nie zacina mogę dodać filmik

jak uda mi się zrobić :)

Opublikowano

No więc tak, główną przyczyną tego problemu może być zasyfiony komputer, o co mi chodzi, przeczyść komputer od wewnątrz (od środka), po przeczyszczeniu zainstaluj SP3 (Service Pack 3, JEŚLI MASZ XP!). Po zainstalowaniu SP3 zainstaluj program CCleaner którym przeczyść cały komputer, usuń niepotrzebne gry, programy itd.

Ustaw także najniższą konfigurację Metina:

mvufw.jpg

Ok, to na tyle, jak nie pomoże to pisz PW.

Linki do CCleaner'a i Service Pack 3.

Service Pack 3 - http://www.instalki.pl/programy/download/Windows/aktualizacje/Windows_XP_Service_Pack_3.html

CCleaner - http://www.instalki.pl/programy/download/Windows/narzedzia_systemowe/CCleaner.html

Mam nadzieję, że pomogłem.

Pozdrawiam.

Bądź dobrym człowiekiem, kliknij symboliczne Lubię To! A będziesz wiedział, że wykonałeś dobry uczynek :D:D:D

Opublikowano

A więc wykonaj poniższe czynności..

Użyj programu cclaner by oczyścić komputer ze zbędnych śmieci.

Użyj AntyWirusa i przeskanuj komputer i usuń/wylecz zagrożenia

Zmniejsz rozdzielczość metina na jak najmniejsza czyli 800 x 600

Members | ProUser | Gold Member

Opublikowano

ok dziękuje za pomoc zaraz spróbuje ogarnąć ten sposób :) a teraz pokaże wam filmik jak teraz chodził mi metek zobaczymy po :)

Tutaj macie link

troszke szybciej to szło ale coś filmik zwolnił tempo
Opublikowano

Oj widzę że na prawdę jest masakra i widzę że grasz na Xenox a tam wielu ludzi jest więc wchodź na jak najmniej zaludnione kanały

Members | ProUser | Gold Member

Opublikowano

No, nie wygląda to najlepiej - zrób to co Ci napisałem i daj znać. :)

Bądź dobrym człowiekiem, kliknij symboliczne Lubię To! A będziesz wiedział, że wykonałeś dobry uczynek :D:D:D

Opublikowano

właśnie ukończono pobieranie oby dwóch a tu masz test łącza przepustowości:) 1708430725.png

eh sp 3 nie da się instalnac wyskakuje błąd

Opublikowano

moim zdaniem to cos z karta graficzna bo mam tez podobnie idzesz idziesz a jakies linijki ci wyjebia .. u mnie maja kolor niebieski i to jest calkiem mozliwe ze to przez Karte graficzna moze pobierz DirectX

http://pobierz.pl/programy/windows/multimedia/biblioteki-multimedialne-i-kodeki/DirectX

Opublikowano

Nom prawie nie zacina ale jeszcze coś tam zacina nie wiem może zakupie karte graficzną nową a jak miał bym kupic to z czego chodzi mi o np nividia ati asus itd a teraz znów mi zacina myszke Hehe ja już nie wiem chyba się zdecyduje na tę karte kupić

Opublikowano

tez mam podobnie i myskakuje mi ze złe stery mam... ale u cb to moim zdaniem cos z karta graficzną mi jakies linnijki kolorowe nieraz wyjebią-,-

''Drodzy gracze no litości. Trzeba wielkiej naiwności. Aby ściagnąc keyloggera. I zaczynac znów od zera. Na nic płacze, na nic żale. Tylko expic trza wytrwale. Bo ci GM konta nie da. Więc ogólnie bieda... bieda.''

Opublikowano

Wlacz plik config i daj Windows Mode.

Mniejszy ekran, mniejsze lagi.

Na fullscreen właśnie lagi są mniejsze.

płytę mam taką

Nazwa płyty głównej IBM 830861G

wystarczy czy coś więcej?

Ściągnij albo zainstaluj sterowniki do płyty głównej i procesora.

Powinieneś mieć płytkę gdzieś. Poza tym spróbuj zainstalować inne sterowniki do karty graficznej, czasami jest tak ,że starsze działają lepiej.

Jak już pisali wcześniej możesz też spróbować czyszczenia komputera ze śmieci.

Polecam do tego TuneUp Utilities. Znajdziesz scrackowane wersje w google'u ;)

Sprawdź autostart, czy nie uruchamiają Ci się jakieś śmieci albo wirusy.

Jeszcze możesz wyczyścić wiatraczek karty graficznej, bo jak jest bardzo zakurzony to karta może się przegrzewać i przez to zacina się obraz w grach.

Ten rap to inny wymiar, z kosmosu biorę każdy panczlajn,
Ciebie podobno nic nie zatrzyma? #Grawitacja
Naginam prawa, rządzę fizyką, istny Newton w wersach,
bo zostawiam Cię na glebie suko.. w cząsteczkach.

Opublikowano

Lagi masz cały czas??

Mi kiedyś myszka zawalała i miałem lagi w metinie jak myszką ruszałem... :)

Jeżeli to się dzieje od jakiegoś czasu to format kompa, mi to zawsze pomagało :)

No i może faktycznie odkurz kompa :D

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

Opublikowano

HMM dzięki wam za pomoc jednak jeden sposób był skuteczny ten sposób zaproponował "Niewyspany" już mi nie tnie metka ani nic czysta płynność o zacinania aż się miło gra dzięki wielkie Myślę ze temat można zamknąć

Więc zamykam temat pozdrawiam Patryk i jeszcze raz dziękuję:)

Opublikowano

HMM dzięki wam za pomoc jednak jeden sposób był skuteczny ten sposób zaproponował "Niewyspany" już mi nie tnie metka ani nic czysta płynność o zacinania aż się miło gra dzięki wielkie Myślę ze temat można zamknąć

Więc zamykam temat pozdrawiam Patryk i jeszcze raz dziękuję :)

To napisz jeszcze, co zrobiłeś ,żeby na przyszłość inni wiedzieli.

Ten rap to inny wymiar, z kosmosu biorę każdy panczlajn,
Ciebie podobno nic nie zatrzyma? #Grawitacja
Naginam prawa, rządzę fizyką, istny Newton w wersach,
bo zostawiam Cię na glebie suko.. w cząsteczkach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...